“Buiten en binnen met elkaar verbinden, dat maakt elk huis open en ruim”

Marcel Wolterincks stijl kenmerkt zich door rust, ritme en symmetrie

Voor Marcel Wolterinck is een huis pas geslaagd als de basis rustig is, dat is het allerbelangrijkste. Daarnaast heeft hij een passie voor natuurlijk licht in huis, vandaar dat hij altijd pleit voor genoeg ramen in zowel gevel als dak. Zijn derde missie bij elk project is het verbinden van binnen en buiten. Droomwoningbouwen had een exclusief interview met Wolterinck, die zijn unieke visie op wonen met ons deelt. Ideaal als u van plan bent om zelf een huis te laten bouwen!

Marcel Wolterinck

Beroep: Interieurarchitect
Van meesterbinder bloemsierkunst tot binnenhuisarchitect en tuinontwerper

Bureau
Wolterinck’s World in Laren (NH)

Nevenfuncties

  • Wolterinck is een groot kunstliefhebber en bemiddelt in kunstobjecten voor zijn Zo organiseerde hij eind vorig jaar een art event ‘Meet the artist’ in zijn eigen showroom.
  • Van Wolterincks hand zijn zeven inspiratieboeken verschenen waarin zijn ideeën over decoreren, stylen en design staan beschreven en In december wordt zijn achtste boek gelanceerd: Designing Your World. Hierin staan foto’s en achtergrondverhalen van de mooiste projecten die Wolterinck in de afgelopen jaren in binnen- en buitenland heeft gedaan.

Woonmotto
“Licht en ingetogen kleuren geven ruimte”

BUITEN VERBINDEN MET BINNEN

“Voor mij zijn buiten en binnen onlosmakelijk met elkaar verbonden, ze vormen een twee-eenheid. Als je buiten wilt kunnen loungen, eten, koken, muziek luisteren, van kunst wil genieten en misschien zelfs slapen, dan is die verbinding noodzakelijk. En dat bereik je met glas, veel glas. Denk aan grote raampartijen met slanke profielen, denk aan puien en kozijnen die je helemaal kunt laten verdwijnen of opklappen. Op die manier krijg je helemaal het gevoel dat binnen en buiten in elkaar overlopen.

Ik versterk dat gevoel door mijn keuze in materialen die we binnen én buiten gebruiken; bepaalde steensoorten bijvoorbeeld geven die opties. Daarmee wordt het buiten-binnen-gevoel een totale beleving.”

Verder lezen?

We sturen het complete interview met Marcel Wolterinck gratis toe!

Bent u nieuwsgierig naar het complete interview volop inzichten, tips, do’s en don’ts? Klik dan op de button hieronder en wij sturen u de PDF van dit Designfile per e-mail aan u toe.

Wat is uw woonstijl?

Voordat u een architect in de arm neemt, is het belangrijk om uw woonstijl te kennen. We hebben de 7 meest voorkomende woonstijlen voor u op een rij gezet.

Modern

Strakke lijnen, naturel kleuren en
vooral heel veel rust en ruimte.

Bekijk moodboard

Industrieel

Grote raampartijen voor veel daglicht
en verbinding met buiten.

Bekijk moodboard

Kleurrijk

Stemmige kleuren voor een
uitbundig huis.

Bekijk moodboard

Start de reis naar uw eigen droomwoning

Zelf uw droomwoning bouwen begint met inspiratie opdoen. Hoe en waar kan ik dit vinden en concretiseren? En hoe leg ik de buitenwereld uit wat ik mooi vind?

Download de 10 inspiratietips