Ontwerpen op de rand van het mogelijke

Onze inspiratiewoningen zijn een nieuwe kans om de vele architectenbureaus die ons land rijk te ontdekken. Ieder met hun eigen verhaal, visie en projecten. Soms uitbundig, soms ingetogen, maar altijd luisterend naar de klant en het verhaal áchter het verhaal.

Een toekomstbestendige duurzame woning

Architect Harm van Papenrecht benadrukt voornamelijk het belang van duurzaamheid in ontwerp en uitvoering. Niet alleen gasvrij, maar ook energieneutraal door bijvoorbeeld voor volledige kierdichting te zorgen. Door de juiste gevels te kiezen maakt Van Papenrecht zijn ambities waar en krijgen zijn klanten de woning waar ze zo naar verlangen.

Meer over dit project

Een woning met licht, licht en nog eens licht

We blijven in het zuiden van het land en nemen een kijkje in het Brabantse dorp Gemert, waar Maas Architecten een woning heeft gerealiseerd die met zijn gehele omgeving in contact staat. Zichtlijnen van binnen naar buiten en vice versa, gecombineerd met inspiratie uit de Italiaanse barok, maken van deze Gemertse droomwoning een voorbeeld voor velen die op zoek zijn naar een huis om een leven lang in te wonen.

Meer over dit project

Daglicht centraal element in Weerts woonhuis en kantoor

In het Limburgse Weert spraken we met Frans Schonkeren van Architectenburo Schonkeren over zijn visie op woningontwerp. Duurzaamheid en flexibiliteit staan bij hem centraal, wat mooi naar voren komt in zijn eigen huis annex kantoor, wat tot in de kleinste details klopt.

Meer over dit project

Landvilla met een enorme harmonica-vouwwand

Toon Klep van OSA Architecten heeft het niet alleen over het vormgeven van particuliere woningen, maar ook over hoe deze vallen in te bedden in de omgeving, bijvoorbeeld een landgoed. Waar Rob Moritz fotoboeken doorkijkt,
haalt Klep op zijn beurt veel inspiratie uit warme herinneringen van zijn opdrachtgevers.

Meer over dit project

Limburgse oprechtheid vlakt creativiteit niet uit

Architect Marc Hermans van MH1, over zijn liefde voor de Maastrichtse Dominicanenkerk en het kunnen verbinden van binnen en buiten. Zijn ontwerpen zoeken de grenzen van wat mogelijk is op, maar Hermans is altijd uitstekend in staat de door hem gemaakte keuzes uit te leggen: ook wanneer hij
het ergens niet mee eens is.

Meer over dit project

Landelijke karakter doet iedereen direct thuis voelen

Naar het noorden, waar architect en, naar eigen zeggen, creatief ongeleid projectiel Rob Moritz ons in Zwolle bijpraat over zijn visie op ontwerpen. Hij laat zich bijvoorbeeld inspireren door de aanwezige familieplakboeken van opdrachtgevers eens door te bladeren en verzekert zijn klanten van ‘GGG’: Geen-Gezeur-Garantie.

Meer over dit project