U denkt na over het bouwen van een eigen huis

Mogelijk heeft u zelfs al een bouwkavel op het oog. Het bouwen van uw eigen droomwoning is een intensief proces. Vanaf het ontstaan van uw wens tot aan het feestelijk opleveren van uw droomwoning moeten er veel keuzes worden gemaakt. Aan de hand van zes opeenvolgende stappen bieden wij u een gestructureerde manier om tot uw droomwoning te komen.

De eerste stap van uw reis naar een droomwoning is het idee. Ongetwijfeld heeft u al een beeld van het huis voor ogen, maar hoe gaat u nu dit beeld nu verder uitwerken en concretiseren? Hoe legt u aan anderen uit waar u aan zit te denken? Strookt het beeld wel met uw wooneisen en -wensen? En is het allereerste beeld dat u in gedachte heeft wel daadwerkelijke uw droomhuis?

Met 10 tips geven wij u de nodige handvatten om uw eigen reis richting een droomwoning te starten. Een handig document met inspiratiebronnen en hoe deze inspiratie te organiseren, zodat u en anderen een duidelijker beeld krijgen van wat nu daadwerkelijk uw droomwoning is. Daarnaast belichten we, ter inspiratie, de realisatie van een droomwoning in Wilgenrijk door de ogen van de architect zelf. Download hiernaast het gratis document met 10 inspiratietips en een voorbeeld van een inspiratiewoning.

Begin met 10 inspiratietips

Start de reis naar uw eigen droomwoning

Zelf uw droomwoning bouwen begint met inspiratie opdoen. Hoe en waar kan ik dit vinden en concretiseren? En hoe leg ik de buitenwereld uit wat ik mooi vind?

Download de 10 inspiratietips >

Kies je stijl

Als je op zoek bent naar een nieuw huis of uw bestaande wilt renoveren tot een droomwoning, is het eerste dat je moet weten: wat is jouw persoonlijke woonstijl? Ga je voor strak en modern of voor zacht en landelijk? Houd je van natuurlijke materialen of hou je alles het liefst wit? Hier ontdek je bij welke stijl jij je echt op je gemak en thuis voelt. Dit is de eerste stap in het vormgeven van jouw nieuwbouwhuis en jouw kamers. Het dient ook als basis voor je moodboards en de gesprekken met je architect en interieurontwerper. Klik op één van de afbeeldingen en kom op de betreffende moodboard terecht.

Wie wij zijn

DroomWoningBouwen.nl is een platform dat is ontstaan uit een initiatief van verschillende bedrijven uit de bouwketen, waaronder de organisatie Schüco Nederland. Met een groot netwerk aan architecten, aannemers en overige adviseurs staan wij midden in het bouwproces.

Het bouwen van uw eigen droomwoning is een unieke ervaring en een intensief proces dat al gauw één tot twee jaar in beslag neemt. Een eenmalige kans waar u alles uit wilt halen wat erin zit. Vanaf het ontstaan van uw wens tot aan de feestelijke oplevering moet u veel keuzes maken. Als platform is het ons doel om u bij de realisatie van uw droomwoning te helpen en adviseren in de vorm van allerhande kennis, inspiratie én persoonlijk advies.

Deze website is continu in ontwikkeling en staat nog maar aan het begin. In de komende periode zullen wij steeds meer informatie en inspiratie met u delen om u op weg te helpen bij de reis naar uw droomwoning.

Heeft u nu al direct behoefte om vrijblijvend geholpen te worden door een persoonlijk adviseur? Bel hiervoor naar +31 71 514 32 05

Graag bieden wij vrijblijvend aan

Advies welke architect past het beste bij u

Zoveel zelfbouwhuizen, zoveel smaken. Al snel in het proces van het bouwen van je eigen huis, zul je de hulp van een architect moeten inroepen. Deze helpt u bij het gehele proces. Maar welke architect moet je kiezen? Welke architect past het beste bij jou?

Advies voor een architect

Wandel door uw nieuwe of een inspiratiewoning in VR

Tegenwoordig bestaat er de mogelijkheid van Virtual Reality. Hiermee kun je door modelwoningen of uw eigen woning (mits u beschikt over een 3D-model) lopen, de trap opgaan, de ramen openen en zelfs aanpassen. Een ongekende inspiratiebron voor iedereen die zelf een huis wil of gaat bouwen!

Gratis VR-inspiratiesessie

Kozijnadvies: het gezicht van uw woning

Kozijnen zijn de ogen van je huis. Want kozijnen, schuifpuien en deuren bepalen het aangezicht en de uitstraling van je droomwoning. Maar dat niet alleen; naast een grote rol voor het comfort bepalen ze ook de hoeveelheid licht in huis en daarmee het ruimtelijk effect.

ja, ik wil graag kozijn-advies