“Meer en beter werk leveren dan je klant verwacht, dat vinden wij mooi”

19 Het Atelier

“Wij zijn gevestigd in een industrieel pand in de binnenstad van Zwolle. Ons team bestaat uit architecten, interieurarchitecten, projectleiders en 3D (BIM)-tekenaars. Voor verschillende projecten werken we samen met het jonge bureau STAAG Architecten. Met zijn allen kunnen we alle facetten van de bouw aan, van ontwerpen, adviseren en begeleiden tot en met de oplevering. We maken alleen maar gebouwen waar onze klanten en wij heel erg trots op zijn.”

KENNISMAKING ROB MORITZ

Naam
Rob Moritz

Bureau
19 Het Atelier

Gevestigd
Zwolle

Opleiding
Architectuur TU Delft

Werkgebied
Heel Nederland en de Antillen

inspiratieprojecten

Wat is jullie specialisme?

“Als full-service architectenbureau kunnen we ieder opdracht aan en door de jaren heen is ons werkgebied steeds breder geworden. Zo is het gekomen dat we naast het ontwerpen van woningen voor particulier opdrachtgevers ook werken aan seriematige woningbouw, monumenten, scholen, bedrijfsgebouwen, kantoren en zorghuisvesting. Door onze samenwerking met het jonge bureau STAAG Architecten ontstaan interessante cross-overs en verrijken we ons werk.” Op deze manier hebben we een groot aantal inspirerende ontwerpen kunnen maken; iedere keer weer anders, net als onze opdrachtgevers, maar altijd heel bijzonder en secuur uitgewerkt. Zo genieten de bewoners iedere dag weer van hun verrassende woning en wij van ons fantastische vak.”

Wat vind je belangrijk?

“Het is altijd onze ambitie om meer te leveren dan de opdrachtgevers verwachten. Het mooiste voor ons is als we de droom van onze klant werkelijkheid kunnen maken. En dan het blije en verraste gezicht zien als ze naar het eindresultaat kijken: daar doen we het voor. Dat lukt ons omdat we een concept uiterst consequent uitwerken en zorgen dat alle details tot in de finesses kloppen. Zo wordt het een thuis waar iedereen trots op is en wat in zijn omgeving helemaal tot zijn recht komt.“

Hoe ga je te werk?

“Iedere opdrachtgever heeft een plakboek of Pinterest-bestand met idealen en dromen. Dat is voor ons een belangrijke bron voor de eerste schetsen, aangevuld met de eigenschappen van de locatie, het budget en de regelgeving.

Na de kennismaking beginnen we met een goed gesprek, waarbij de verwachtingen worden vastgelegd. Vervolgens maken we een heldere offerte en zo mogelijk een stichtingskostenopzet: een overzicht van alle mogelijke kosten van grondkosten, bouwkosten, kosten voor adviseurs tot en met de financieringskosten. Als we het daarover eens zijn, begint het leukste deel: samen werken en ontwerpen aan een huis dat past als een maatpak. We beginnen met maken van meerdere schetsen en modellen om opties te elimineren en een steeds beter beeld te krijgen van het beoogde eindresultaat. Zo gaan we stap voor stap naar het einddoel: het realiseren van het droomhuis.”

Aan welke kosten moeten je klanten denken?

“De kosten zijn sterk afhankelijk van de grootte van de opdracht en de uitwerking daarvan. Voor ieder opdracht maken we een heldere offerte waarin alle (mogelijke) fases en werkzaamheden genoemd worden. Van ontwerp, bouwvergunningaanvraag, aanbesteding, werktekeningen tot bouwbegeleiding.”

Deel 1: Bouwaanvraag

Vanaf voorlopig en definitief ontwerp tot en met verzorging omgevingsvergunning, inclusief de extra schetsmaquette.

Deel 2: Bouwbegeleiding

Vanaf prijs-en contractvorming, inclusief technische omschrijving, partieel toezicht op de bouwplaats, tot en met het verzorgen van het proces verbaal van oplevering.

Deel 3: Interieur

Ontwerp en begeleiding van de interne architectuur.

spreekt dit bureau u aan?

In dat geval helpen we u een stap verder op weg naar uw droomwoning! Laat uw contactgegevens achter en wij zorgen ervoor dat Rob Moritz contact met u opneemt. Dat kan telefonisch of per e-mail en is natuurlijk geheel vrijblijvend.

LAAT ROB MORITZ CONTACT MET MIJ OPNEMEN VOOR EEN NADERE KENNISMAKING.

op zoek naar een andere architect?

We kunnen nog meer architecten aan u voorstellen!

Wat is uw woonstijl?

Voordat u een architect in de arm neemt, is het belangrijk om uw woonstijl te kennen. We hebben de 7 meest voorkomende woonstijlen voor u op een rij gezet.

Modern

Strakke lijnen, naturel kleuren en
vooral heel veel rust en ruimte.

Bekijk moodboard

Industrieel

Grote raampartijen voor veel daglicht
en verbinding met buiten.

Bekijk moodboard

Kleurrijk

Stemmige kleuren voor een
uitbundig huis.

Bekijk moodboard

Start de reis naar uw eigen droomwoning

Zelf uw droomwoning bouwen begint met inspiratie opdoen. Hoe en waar kan ik dit vinden en concretiseren? En hoe leg ik de buitenwereld uit wat ik mooi vind?

Download de 10 inspiratietips