“Specifieke oplossingen met aandacht voor detail”

Architectinamsterdam

“Ik heb in Delft gestudeerd met periodes in Berlijn en Aarhus en ben als architect gaan werken in Hamburg, Manchester en London. In 2004 keerde ik terug naar Nederland als architect in amsterdam. Ik ben onderdeel van een groep zelfstandige architecten die elkaar waar nodig aanvullen. Mijn werk kenmerkt zich door het gebruik vanuiteenlopende materialen. Eerst vooral staal en glas, later meer hout en andere natuurlijke bouwmaterialen. Al die verschillende materialen hebben hun eigen bijzonderheden.”

KENNISMAKIng Florian Eckardt

Naam
Florian Eckardt

Bureau
AiA Architecten

Gevestigd
Amsterdam

Opleiding
Bouwkunde TU Delft , Berlijn en Aarhus

Werkgebied
Nederland ( Voornamelijk regio Amsterdam en Almere )

inspiratieprojecten

Wat is jullie specialisme?

“Mijn ontwerpen zijn steeds individueel en verschillend in vorm en detail en de opdrachtgever heeft veel inbreng. Daarbij komt mijn ervaring met allerlei bouwwijzen goed van pas en neig ik steeds meer naar natuurlijke materialen.”

Wat vind je belangrijk?

Voor mij is architectuur een combinatie van creativiteit en het vertalen van de ideeën van mijn opdrachtgever. Het resultaat is dan meestal een uniek huis met expressief materiaalgebruik, en een sterke relatie met zijn omgeving. Toepassing van gezonde, duurzame, milieuvriendelijke materialen vind ik belangrijk.”

Hoe ga je te werk?

“Het ontwerpproces begint met luisteren naar de wensen en verwachtingen van mijn opdrachtgever en zijn kijk op de locatie. Op basis daarvan ontstaat een concept-ontwerp. Hierin komt het gebruik, het beeld en de omgeving van het te ontwerpen huis samen. Maar ook het gezonde binnenklimaat en comfort krijgen aandacht. Het concept wordt vervolgens uitgewerkt tot een plan met een duidelijk beeld en materialisatie. Daarna wordt het plan uitgewerkt met het budget, de regelgeving en de organisatie van het bouwproces in het achterhoofd. Vervolgens vragen we de vergunning aan. Mijn opdrachtgever blijft in elke fase persoonlijk betrokken bij alle keuzes. Waar het budget grenzen stelt kijken we samen goed naar de prioriteiten.”

Aan welke kosten moeten je klanten denken?

“Ik deel het werk en de aanbieding per ontwerpfase in. De offertes zijn gebaseerd op een inschatting van de bestede tijd, waarbij mijn opdrachtgever zelf kan aangeven welke werkzaamheden hij aan mij en mijn team overlaat. Onze tarieven variëren van € 55,- tot € 85,- per uur voor verschillende werkzaamheden.”

Deel 1: Bouwaanvraag

Vanaf voorlopig en definitief ontwerp tot en met verzorging omgevingsvergunning, inclusief de extra schetsmaquette.

Deel 2: Bouwbegeleiding

Vanaf prijs-en contractvorming, inclusief technische omschrijving, partieel toezicht op de bouwplaats, tot en met het verzorgen van het proces verbaal van oplevering.

Deel 3: Interieur

Ontwerp en begeleiding van de interne architectuur.

spreekt dit bureau u aan?

In dat geval helpen we u een stap verder op weg naar uw droomwoning! Laat uw contactgegevens achter en wij zorgen ervoor dat Florian Eckardt contact met u opneemt. Dat kan telefonisch of per e-mail en is natuurlijk geheel vrijblijvend.

LAAT FLORIAN ECKARDT CONTACT MET MIJ OPNEMEN VOOR EEN NADERE KENNISMAKING.

op zoek naar een andere architect?

We kunnen nog meer architecten aan u voorstellen!

Wat is uw woonstijl?

Voordat u een architect in de arm neemt, is het belangrijk om uw woonstijl te kennen. We hebben de
7 meest voorkomende woonstijlen voor u op een rij gezet.

Modern

Strakke lijnen, naturel kleuren en
vooral heel veel rust en ruimte.

Bekijk moodboard

Industrieel

Grote raampartijen voor veel daglicht
en verbinding met buiten.

Bekijk moodboard

Kleurrijk

Stemmige kleuren voor een
uitbundig huis.

Bekijk moodboard

Start de reis naar uw eigen droomwoning

Zelf uw droomwoning bouwen begint met inspiratie opdoen. Hoe en waar kan ik dit vinden en concretiseren? En hoe leg ik de buitenwereld uit wat ik mooi vind?

Download de 10 inspiratietips