“Locatie en perceel geven richting aan onze ontwerpen”

JADE Architecten

“Samen met Eelco Dekker heb ik in 2010 JADE architecten opgericht, een BNA-erkend bureau (Branchevereniging Nederlandse Architecten). In onze ontwerpbenadering zijn niet wij of het ontwerp een doel op zich, maar draait het om de gebruiker en laten we ons in creatieve oplossingen leiden door de kwaliteiten van de omgeving en de oriëntatie van het bouwperceel op de zon. Klanten zijn belangrijke spelers in het ontwerp- en bouwproces; hun betrokkenheid levert altijd weer bijzondere ontwerpen op. Samen met onze mede-architecten Yannick Boidin en Ayla Stomp gaan we elke ontwerpuitdaging naar een droomwoning aan.”

KENNISMAKING Ernst de Jager

Naam
Ernst de Jager

Bureau
JADE architecten

Gevestigd
Rotterdam

Opleiding
Architectuur en stedenbouwkunde TU Delft

Werkgebied
Geheel Nederland met een accent op Zuid-Holland

inspiratieprojecten

Wat is jullie specialisme?

”Onze woningen hebben karakter en een heldere lijnvoering, als resultaat van kwaliteiten uit de omgeving, de wensen van onze klant én onze visie. Wij zijn nieuwsgierig, staan altijd open voor nieuwe inzichten en combineren dat met een analytische blik en een doelgerichte ontwerpwijze.”

Wat vind je belangrijk?

“Het bouwen van een eigen huis is een bijzonder traject. Het is onze rol om de klantwensen uit te werken in een uniek ontwerp met samenhang tussen functie, compositie, vorm en materiaal. Daarbij besteden we bijzondere aandacht aan energiezuinig, comfortabel en gezond leven, wat terugkomt in het ontwerp en de technische uitwerking. Wij vinden het belangrijk om betrokken te zijn van schets tot oplevering en we zorgen dat de droomwoning van onze klant geheel naar zijn wensen en verwachtingen wordt gebouwd.”

Hoe ga je te werk?

“Speciaal voor particulieren die een eigen huis willen ontwerpen en bouwen hebben wij een Zesstappenplan ontwikkeld. Deze stappen zijn: schetsgesprek – ontwerp – uitwerking – bouwvoorbereiding – bouw – klaar. Het SchetsGesprek is de vrijblijvende kennismaking tussen ons en onze klant. De ontwerpfase betreft de 3D planvorming. In de uitwerkingsfase ligt de nadruk op aannemersselectie, prijsvorming en vergunningsaanvraag. Bij de bouwvoorbereiding worden materialisatie, afbouw- en afwerkingsdetails verder ingevuld. Tijdens de bouw assisteren wij vanuit kantoor en op de bouwplaats zowel onze opdrachtgever als de aannemer. Een half jaar na oplevering volgt een terugblik op het proces en een toost op het resultaat.”

Aan welke kosten moeten je klanten denken?

“Elk project en elke opdrachtgever heeft zijn eigen kenmerken. Denk aan locatie, specifieke wensen en eisen, woninggrootte, duurzaamheidsdoelen, randvoorwaarden van de gemeente en taakverdeling binnen het bouwteam als bepalende factoren voor de prijs. Wij hanteren daarom geen vaste pakkettarieven of percentages van de bouwsom, maar bieden werkzaamheden aan op urenbasis, die specifiek voor elk project voor aanvang inzichtelijk worden gemaakt. Onze offertes volgen daarom het eerder omschreven Zesstappenplan, waarbij we op basis van het SchetsGesprek en onze ervaring met vergelijkbare projecten we voor elk van de zes fasen bepalen welke werkzaamheden worden verricht, welke producten daaruit voortkomen en hoeveel tijd dat kost. Na akkoord op de aanbieding start het ontwerp- en bouwproces. Factureren vindt ook plaats volgens ons Zesstappenplan en volgens het vooraf omschreven betalingsschema.”

Deel 1: Bouwaanvraag

Vanaf voorlopig en definitief ontwerp tot en met verzorging omgevingsvergunning, inclusief de extra schetsmaquette.

Deel 2: Bouwbegeleiding

Vanaf prijs-en contractvorming, inclusief technische omschrijving, partieel toezicht op de bouwplaats, tot en met het verzorgen van het proces verbaal van oplevering.

Deel 3: Interieur

Ontwerp en begeleiding van de interne architectuur.

spreekt dit bureau u aan?

In dat geval helpen we u een stap verder op weg naar uw droomwoning! Laat uw contactgegevens achter en wij zorgen ervoor dat Ernst de Jager contact met u opneemt. Dat kan telefonisch of per e-mail en is natuurlijk geheel vrijblijvend.

LAAT Ernst de Jager CONTACT MET MIJ OPNEMEN VOOR EEN NADERE KENNISMAKING.

op zoek naar een andere architect?

We kunnen nog meer architecten aan u voorstellen!

Wat is uw woonstijl?

Voordat u een architect in de arm neemt, is het belangrijk om uw woonstijl te kennen. We hebben de
7 meest voorkomende woonstijlen voor u op een rij gezet.

Modern

Strakke lijnen, naturel kleuren en
vooral heel veel rust en ruimte.

Bekijk moodboard

Industrieel

Grote raampartijen voor veel daglicht
en verbinding met buiten.

Bekijk moodboard

Kleurrijk

Stemmige kleuren voor een
uitbundig huis.

Bekijk moodboard

Start de reis naar uw eigen droomwoning

Zelf uw droomwoning bouwen begint met inspiratie opdoen. Hoe en waar kan ik dit vinden en concretiseren? En hoe leg ik de buitenwereld uit wat ik mooi vind?

Download de 10 inspiratietips