“Wij zien het realiseren van een droomwoning als een samenspel”

Maas Architecten

“Ons bureau is in 1991 opgericht en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een middelgroot bureau met vijftien collega’s. Sinds de start hebben we honderden vrijstaande villa’s en woningen ontworpen. Maar ook op het gebied van interieurdesign staan we onze klanten bij. Door de jaren heen zijn we ook gevraagd voor het ontwerpen van scholen, zorgcentra, kantoren en andere gebouwen.”

KENNISMAKING Frank Vijftigschild

Naam
Frank Vijftigschild

Bureau
Maas Architecten

Gevestigd
Lochem en Zeist

Opleiding
Bouwkunde aan de Academie van Bouwkunst

Werkgebied
Geheel Nederland en buitenland

inspiratieprojecten

Wat is jullie specialisme?

”Het vinden van bijzondere en praktische ruimtelijke oplossingen. Uitgangspunten daarbij zijn de vorm en afmeting van de kavel, ligging, omgeving, infrastructuur en hoe onze opdrachtgever wil leven en wonen.”

Wat vind je belangrijk?

“Een goede samenwerking! Dat vindt natuurlijk iedere architect, maar ik denk dat wij een samenwerking nét anders invullen. Wij zien het meer als een samenspel, als het pingpongen van ideeën, wensen, ambities en dromen. Daarbij zien we onze opdrachtgever eigenlijk meer als een gelijkwaardige gesprekspartner waarmee we sparren en ideeën uitwisselen. Samen verkennen we de omgeving van het project en gedurende het ontstaansproces pakken we er vaak materialen bij. Zo worden onze gesprekken steeds concreter, net zolang tot we samen een goed gevoel hebben over het ontwerp.”

Hoe ga je te werk?

“We starten met een vrijblijvend gesprek waarin we het programma van eisen, het wensenpakket en de haalbaarheid toetsen. Als we de opdracht hebben gekregen, stellen wij een projectteam samen dat bestaat uit ontwerpers, een projectleider en tekenaars, aangevuld met collega’s voor de projectondersteuning. We gaan de kavel en de situatie ter plekke bekijken en als het relevant is, bezoeken we ook de bestaande woning. Veel aandacht besteden we aan de indeling, materialen en details met betrekking tot het interieur en het exterieur van de woning. Bij ieder ontwerp loop je tegen problemen aan en eerlijk gezegd zit daar voor ons de meeste uitdaging in: om mooie oplossingen te vinden waar onze klant blij van wordt. Tijdens het proces dagen we onze klanten altijd een beetje uit, waardoor er een gedeelde ambitie ontstaat met een resultaat waar we samen enthousiast van worden. We selecteren ook aannemers en begeleiden onze klant tijdens de bouwperiode. We zijn dan gedurende het gehele proces de adviseur van onze opdrachtgever, tot en met de oplevering.”

Aan welke kosten moeten je klanten denken?

“Dat is helemaal afhankelijk van de kavel en de wensen van de opdrachtgever. Als we dat duidelijk hebben kunnen we een geheel op maat gemaakt voorstel doen.”

Deel 1: Bouwaanvraag

Vanaf voorlopig en definitief ontwerp tot en met verzorging omgevingsvergunning, inclusief de extra schetsmaquette.

Deel 2: Bouwbegeleiding

Vanaf prijs-en contractvorming, inclusief technische omschrijving, partieel toezicht op de bouwplaats, tot en met het verzorgen van het proces verbaal van oplevering.

Deel 3: Interieur

Ontwerp en begeleiding van de interne architectuur.

spreekt dit bureau u aan?

In dat geval helpen we u een stap verder op weg naar uw droomwoning! Laat uw contactgegevens achter en wij zorgen ervoor dat Frank Vijftigschild contact met u opneemt. Dat kan telefonisch of per e-mail en is natuurlijk geheel vrijblijvend.

LAAT Frank Vijftigschild CONTACT MET MIJ OPNEMEN VOOR EEN NADERE KENNISMAKING.

op zoek naar een andere architect?

We kunnen nog meer architecten aan u voorstellen!

Wat is uw woonstijl?

Voordat u een architect in de arm neemt, is het belangrijk om uw woonstijl te kennen. We hebben de
7 meest voorkomende woonstijlen voor u op een rij gezet.

Modern

Strakke lijnen, naturel kleuren en
vooral heel veel rust en ruimte.

Bekijk moodboard

Industrieel

Grote raampartijen voor veel daglicht
en verbinding met buiten.

Bekijk moodboard

Kleurrijk

Stemmige kleuren voor een
uitbundig huis.

Bekijk moodboard

Start de reis naar uw eigen droomwoning

Zelf uw droomwoning bouwen begint met inspiratie opdoen. Hoe en waar kan ik dit vinden en concretiseren? En hoe leg ik de buitenwereld uit wat ik mooi vind?

Download de 10 inspiratietips