“Klassiek bouwmeesterschap is ons uitgangspunt”

OSA Architecten Klep & de Groene

“Ons architectenbureau bestaat al ruim 35 jaar en is inmiddels een begrip in de regio Brabant, waar onze ‘roots’ liggen. Maar we werken in heel Nederland en hebben een aantal projecten gedaan in België en Frankrijk. In de loop van ons bestaan hebben we veel succesprojecten gedaan, zoals het nieuwe landgoed ’s Heeren Vrunten in het buitengebied van Etten-Leur.”

KENNISMAKIng TOON KLEP

Naam
Toon Klep

Bureau
OSA Architecten Klep & de Groene

Gevestigd
Etten-Leur en Den Haag

Opleiding
Bouwkunde TU Delft

Werkgebied
Heel Nederland

inspiratieprojecten

Wat is jullie specialisme?

“Het ‘klassieke bouwmeesterschap’ is voor ons een belangrijk uitgangspunt. In dat proces (van opdracht tot ontwerp en uitvoering) worden architectuur, interieur, stedenbouw en landschap kundig en creatief met elkaar verbonden. De duurzame ontwikkeling is de basis voor de economie in de 21e eeuw en daarom neemt duurzaamheid in al onze ontwerpen een prominente positie in; we hebben ruime kennis opgebouwd in zelfvoorzienende oplossingen voor energie, laag milieubelastende materialen en klimaatinstallaties.”

Wat vind je belangrijk?

“We zijn altijd op zoek naar de beste manier om voor onze opdrachtgevers hun woondromen te laten uitkomen. Het begint bij goed luisteren! Zo kunnen wij ons inleven in de wensen en verwachtingen van onze klant. Intensieve persoonlijke aandacht met onze opdrachtgevers staat bij ons centraal en zorgt voor een optimaal resultaat.”

Hoe ga je te werk?

“Wij zijn als architect de regisseur van het hele bouwproces. Dat begint met het bespreken van ideeën over het ontwerp met behulp van 2D en 3D tekeningen. Van het definitieve ontwerp maken we vervolgens een extra schetsmaquette, zodat onze klant een goed ruimtelijk beeld krijgt. In de vervolgstappen zorgen wij ervoor dat de neuzen van alle betrokken partijen dezelfde kant opstaan om het ontworpen huis te realiseren. Dit vergt een intensieve communicatie: dat is dan ook de sleutel tot het realiseren van een woondroom.”

Aan welke kosten moeten je klanten denken?

“Wij bieden onze klanten drie deeloffertes aan. Voor elke deelofferte gaan wij uit van een vast bedrag, waarbij de ‘SR 1997′ als richtlijn geldt. Dat is een Standaardvoorwaarden Rechtsverhouding tussen opdrachtgever en architect.”

Deel 1: Bouwaanvraag

Vanaf voorlopig en definitief ontwerp tot en met verzorging omgevingsvergunning, inclusief de extra schetsmaquette.

Deel 2: Bouwbegeleiding

Vanaf prijs-en contractvorming, inclusief technische omschrijving, partieel toezicht op de bouwplaats, tot en met het verzorgen van het proces verbaal van oplevering.

Deel 3: Interieur

Ontwerp en begeleiding van de interne architectuur.

spreekt dit bureau u aan?

In dat geval helpen we u een stap verder op weg naar uw droomwoning! Laat uw contactgegevens achter en wij zorgen ervoor dat Toon Klep contact met u opneemt. Dat kan telefonisch of per e-mail en is natuurlijk geheel vrijblijvend.

LAAT TOON KLEP CONTACT MET MIJ OPNEMEN VOOR EEN NADERE KENNISMAKING.

op zoek naar een andere architect?

We kunnen nog meer architecten aan u voorstellen!

Wat is uw woonstijl?

Voordat u een architect in de arm neemt, is het belangrijk om uw woonstijl te kennen. We hebben de
7 meest voorkomende woonstijlen voor u op een rij gezet.

Modern

Strakke lijnen, naturel kleuren en
vooral heel veel rust en ruimte.

Bekijk moodboard

Industrieel

Grote raampartijen voor veel daglicht
en verbinding met buiten.

Bekijk moodboard

Kleurrijk

Stemmige kleuren voor een
uitbundig huis.

Bekijk moodboard

Start de reis naar uw eigen droomwoning

Zelf uw droomwoning bouwen begint met inspiratie opdoen. Hoe en waar kan ik dit vinden en concretiseren? En hoe leg ik de buitenwereld uit wat ik mooi vind?

Download de 10 inspiratietips